Conferinta finala de diseminare a rezultatelor – Transylvanet

Loading Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.
Descriere

Conferința finală pentru diseminare a rezultatelor Transylvanet – Federația pentru patrimoniul Transylvănean

Fundația Heritas împreună cu Complexul Muzeal Național ASTRA, Fundația Mihai Eminescu Trust și Asociația Împreună pentru Dezvoltarea Comunității organizează în 23 aprilie 2016, la ora 10:00, în Sala de conferința din cadrul Centrului ASTRA pentru Patrimoniu (Muzeul ASTRA, str. Pădurea Dumbrava nr. 16-20, poarta 3), conferința finală pentru diseminare a rezultatelor proiectului Transylvanet – Federația pentru patrimoniul transilvănean.

Federația Transylanet a început demersurile pentru formalizare în luna Martie, 2015, prin proiectul „TransylvaNET – Consolidarea societății civile pentru dezvoltare prin promovarea patrimoniului” finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro) și timp de 14 luni a desfășurat activități pentru comunitatea interesată de patrimoniul cultural. Proiectul a avut un buget de 93.907,08 Euro.

În cadrul conferinței finale se vor prezenta rezultatele obținute în perioada proiectului, provocările întâlnite, poveștile de succes, dar și planurile viitoare ale Federației Transylvanet. proiectului, provocările întâlnite, poveștile de succes, dar și planurile viitoare ale Federației Transylvanet.

De asemenea, va avea loc și o masa rotundă cu tema: ”Patrimoniul cultural construit local – o responsabilitate a proprietarilor sau o responsabilitate colectivă?”.

Subiectele care vor fi abordate in cadrul acestor discutii sunt:

–          Problematica patrimoniului cultural construit in Romania / Codul pentru Patrimoniu
–          Exemplul unui program de finantare functional pentru monumente istorice cu proprietari privati
–          Interventia Federatiei TransylvaNet in contextul actual

În a doua parte a evenimentului, se vor organiza ateliere de lucru cu meșteșugari tradiționali care vor implica participanții în mod activ, creând un mediu propice pentru interacțiune: fabricare țigle, fabricare fusuri tradiționale, dulgherie cu meșterii restauratori din Muzeul ASTRAsi cu meșteri în lemn din Maramureș, împletire garduri din trestie, degustări de băuturi locale).

La acest eveniment sunt așteptați reprezentanți ai societății civile, ai instituțiilor de cultură și ai autorităților regionale şi naționale, experți în domeniul culturii și patrimoniului, reprezentanții organizațiilor membre ai Federației și  reprezentanți ai mass media.

Pentru confirmarea prezenței, vă rugăm luați legătura cu Adelina Cristea: 0770 909 507, adelina.cristea@heritas.ro

Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag!

De la data - la data

Apr 23, 2016 - Apr 23, 2016

De la ora - la ora

9:30 - 17:00

Locație eveniment

Muzeul Astra, Padurea Dumbravii, nr. 16-20 (poarta 3), Sibiu, România

Organizator

Distribuie mai departe