Audieri publice in Sibiu

NE PASĂ DE ORAȘUL NOSTRU!

Exprimați-vă deschis opinia despre soarta patrimoniului! Asumați-vă soluțiile și implicați-vă activ în luarea deciziilor!

Strada cu case  Case in paragina  Poza case in paragina

Audierea publica va avea loc în Sibiu, în data de 15 februarie 2016, începând cu ora 14:00, la Sala studio, Piața Mică nr. 11, sediul Muzeul Astra Sibiu.

Orașele și satele din sudul Transilvaniei au un potențial deosebit pentru a dezvolta un turism cultural de patrimoniu de nivel european, potențial care rezultă dintr-o serie de avantaje îmbinate care descriu unicitatea regiunii: orașe și sate care şi-au păstrat aspectul şi atmosfera istorică, șarmul caselor şi gospodăriilor transilvane, biserici fortificate unice în Europa, fundalul natural atractiv format din colinele Podișului Transilvaniei, apropierea de orașele Sibiu, Sighișoara şi Brașov cu fermecătoarele lor centre istorice şi nu în ultimul rând apropierea de lanțul Carpaților.

Sunt multe case tradiționale în mediul urban și rural, care îşi păstrează farmecul arhitectural, având şi valoare de locuire. De multe ori, însă, starea lor este precară și uneori chiar prezintă un pericol, în special din cauza vechimii, necesitând reabilitare care implică consolidarea, reparaţia capitală sau parțială, restaurarea, conversia/reconversia funcțională, dotarea, și/sau eventual extinderea unor anexe. Din păcate, întâlnim tot mai des situații în care casele vechi sunt abandonate sau sunt restaurate în stil modern, prost înțeles, care afectează patrimoniul cultural rural şi arhitectura tipică zonei.

Cauzele sunt eterogene şi se diferențiază într-un plan instituțional și unul socio-economic.

Pe de o parte, legislația constrânge sau oferă reglementări insuficiente, pe de altă parte legile sunt aplicate inconsecvent sau, în cazul încălcării lor, lipsesc sancțiunile. In plus, în mediul rural, administrația, deși bine intenționată, nu face față exigențelor tehnice şi operaționale în ce priveste aplicarea reglementărilor şi conformarea la documentația de specialitate. Aprobările se obțin la nivel județean, ceea ce duce la prelungirea termenelor sau la ignorarea avizelor. Cauzele socio-economice ale degradării accentuate sau ale intervențiilor incorecte sunt de asemenea complexe: migrația şi implicit fluxul de bani şi mărfuri determină depopularea satelor pe de o parte şi asigură pe de altă parte accesul la stiluri şi materiale de construcții „moderne“. Meșteșugurile tradiționale nu mai au căutare, dispar sau nu se pot adapta noilor cerințe de piață.

Un sondaj realizat în 2011 în 400 de gospodării din sase sate ale județului Sibiu, de către etnologii Muzeului Astra din Sibiu, în cadrul proiectului „Întărirea potențialului pentru turismul cultural în satele transilvane“ a relevat, iar experiența legată de centrul vechi al Sibiului a confirmat, faptul că un prim pas necesar este punerea la dispoziție a informațiilor si, în cazul tuturor celor implicați, formarea unei percepții clare a importanței conservării patrimoniului cultural.

  1. Considerați ca resursele bugetare suplimentare generate de noul Cod Fiscal la bugetul local, începând cu 1 ianuarie 2016, prin schimbarea sistemului de impozitare a proprietăților persoanelor fizice, ar putea fi direcționate către finanțarea reabilitării si consolidării clădirilor de patrimoniu?
  2. Ce opinie aveți despre procedura de impozitare suplimentara a proprietăților lăsate in paragina? Ar trebui amânata sau, din contra, aplicata cat mai urgent? Cat de ferme ar trebui sa fie autoritățile cu proprietarii clădirilor degradate si neîngrijite?
  3. Care dintre următoarele stimulente v-ar încuraja mai mult să vă întrețineți corespunzător proprietățile:
    1. Preferați sa va fie cofinanțate de la bugetul local costurile de avizare a lucrărilor si sa fie simplificate procedurile birocratice?
    2. Ar fi mai potrivit sa va fie cofinanțate costurile de reabilitare, reparații și întreținere a clădirilor istorice?
    3. Doriți să fiți scutiți de la plata impozitului pe proprietate pentru clădirile de patrimoniu din ansamblurile si siturile monument istoric?

Opiniile dvs. pot fi transmise în scris, până în data de 12 februarie 2016, ora 16:00, la adresa de email manuela.iancu@muzeulastra.com 

Documentele consultative necesare pentru participarea la audierea publică sunt (faceți click pentru a vizualiza sau a descarca documentele):

1. FORMULAR DE INSCRIERE

2. INDRUMAR REDACTARE DEPOZITIE SCRISĂ

3. MOTIVATIA AUDIERII PUBLICE

4. CHEMAREA LA ACȚIUNE

5. REGULAMENT AUDIERE PUBLICĂ

6. BIBLIOGRAFIA CONSULTATIVĂ:

Programul de Guvernare al Guvernului Ciolos pag. 7 – capitolul 8.2. Cultura

Ghidul Strategiei Nationale de Aparare a Tarii 2015-2019 pag. 34-35

Proiect Norme Cod Fiscal TITLUL IX Impozite si taxe locale pag. 55 din document (pag. 564 din norme) – art. 169 din Normele la Codul Fiscal pentru punerea in aplicare a prevederilor art. 489 alin. (5) din Codul fiscal, privind cladirile/terenurile neingrijite situate in intravilan

Noul Cod Fiscal

 

Din spectatori pasivi ce urmăresc de pe margine drama patrimoniului, deveniți actori activi!

Exprimați-vă deschis opinia despre soarta patrimoniului! Asumați-vă soluțiile și implicați-vă activ în luarea deciziilor!

Participând, dobândiți puterea de a vă influența viitorul!